Artikel: Formand: Det skal være plejehjem med stort H

Link til artikel

Bestyrelsen bag et eventuelt nyt friplejehjem i Randers stiler mod stjernerne, når det gælder visionerne om at skabe et nyt tilbud til ældre.

Randers: – Mange ældre frygter mest af alt at komme på plejehjem. Sådan skal det ikke være, siger Flemming Østergaard, der er formand for den nye selvejende institution “Randers Friplejehjem”.

Den selvejende institution har som mål at få oprettet et friplejehjem i Randers med 24 pladser. Hvis alt går som forventet, kan det nye plejehjem slå dørene op om toogethalvt år.

– Vi har kig på flere mulige placeringer, blandt andet i Romalt, Fladbro og Helsted, siger Flemming Østergaard.

Budgettet for det nye plejehjem er på 40 millioner kroner. Den selvejende institution regner selv med at skulle skaffe cirka 400.000 kroner. Desuden skal der hentes lån hjem fra realkreditinstitutter.

Flemming Østergaard forventer, at LAG, Elro Fonden og Vindmøllerådet kan være interesserede i at støtte projektet økonomisk.

FAKTA
Randers Kommune har i øjeblikket 134 demensplejeboliger og 579 øvrige plejeboliger.Dertil kommer tryghedshotel, hospice, genoptræning og andre særlige tilbud.

Når det gælder plejehjemmets visioner, så er der højt til loftet:

– Vi stiler mod stjernerne. Vi satser på kvalitet og respekt for det enkelte menneske og bygger på det kristne livssyn, ikke blot i ord men i handling.

– På et friplejehjem har man lidt videre grænser for, hvad man kan tilbyde.

Der skal blandt andet være en stor grund med plads til dyrehold, og maden skal laves fra bunden – hver dag.

– Det skal være et plejehjem med stort H. Et stort H for hjem, siger Flemming Østergaard.

Han er, ud over at være formand for bestyrelsen for den nye selvejende institution, også spidskandidat for Kristendemokraterne til kommunalvalget 21. november.

Scroll to Top